- Štítky blogu
Čaj - vynikajúca forma relaxácie
Vzťah starovekých kultúr v Indii a Číne voči konope a čaji má dlhodobú tradíciu plnú úcty, nie je teda žiadnym prekvapením, že sa tieto dve ingrediencie rozhodli skombinovať v liečebných systémoch oboch krajín.
V starovekej Indii bol konopný čaj známy ako Bhang. Vyrábal sa z prášku z konopných kvetov a listov. Konope sa pridávalo do mlieka s rozpusteným maslom a korením, ako je muškátový oriešok, škorica a klinčeky (spoločne s trochou cukru alebo medu).
O Bhangu je známe, že pomáha pri úzkostiach, horúčke, úplavici či úpalu. Pomáha tiež pri hlenovitých ochoreniach, problémoch s trávením a tiež zvyšuje chuť do jedla. Indický sádhové tento nápoj stále využívajú pri meditácii a jóge, čo napomáha pri dosiahnutí transcendentálnych stavov.
Konopný čaj konzumujú tiež mnohí rastafariáni na Jamajke. Vyrábajú ho z mladých rastlín, ktoré ešte nie sú plne zrelé, vďaka čomu má iba minimálne psychoaktívne účinky. Na Jamajke ho dokonca podávajú matky svojim deťom, aby zostali zdravé.
Konopné čaje si rýchlo získali verných fanúšikov pre svoju jedinečnú chuť a pozitívne účinky na ľudský organizmus. Môžu prispieť k bezproblémovému tráveniu a kvalitnému spánku. Nie sú psychoaktívne, a preto sú vhodné pre všetky vekové kategórie. Konope sa lúhuje ako štandardný čaj v horúcej vode alebo sa používa ako bežné kuchynské korenie pri varení.